Pravidlo o obmedzení zahrnutia úrokov do základu dane z príjmov - Šlosárová, Anna
Smernica Rady EÚ 2016/1164 z 12. júla 2016, ktorou sa stanovujú pravidlá proti praktikám vyhýbania sa daňovým povinnostiam, ktoré majú priamy vplyv na fungovanie vnútorného trhu (smernica ATAD). Transponovanie povinností vyplývajúcich zo smernice do slovenskej legislatívy, a to predovšetkým do zákona NR SR č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov. Vysvetlenie podstaty výpočtu ukazovateľa EBITDA na rôzne účely, s cieľom poukázať na jeho špecifické chápanie v prípade uplatňovania pravidla o obmedzení úrokov, ktoré vstupujú do základu dane z príjmov účtovnej jednotky – daňovníka. Komparácia interpretácií ukazovateľa EBITDA.