Prečo využívať simulácie v teórii rizika v neživotnom poistení? - Mucha, Vladimír, 1976-
Poukázanie na výhody využitia simulácií v oblasti teórie rizika, ktorá je aplikovaná v neživotnom poistení. Prípad diskrétneho rozdelenia individuálnej výšky škody. Dôraz na komparáciu simulácií realizovaných v jazyku R so štandardnými metódami v rámci konkrétnej štúdie riadenia rizika. Simulačné techniky predstavené v tejto oblasti sú efektívnym riešiteľským nástrojom, ktorý umožňuje realizovať aktuárske analýzy aj v kontexte s parametrami z poistnej praxe.