Efektívna regulácia sieťových odvetví – impulz rozvoja ekonomiky - Fendek, Michal
V súvislosti s objektivizáciou a zvyšovaním celospoločenskej efektívnosti pôsobenia prirodzených monopolov sieťových odvetví na trhu sa zvyšuje úloha regulačných mechanizmov. Pre efektívny rozvoj trhovej ekonomiky v etape transformácie ale aj v kontexte vstupu Slovenska do Európskej únie bolo nevyhnutné eliminovať najmä cenové deformácie na trhu produktov sieťových odvetví. Všeobecné princípy cenovej regulácie monopolu. Metodologické aspekty regulácie sieťových odvetví.