Ukončí zlaté časy české e-commerce příchod čínského draka? - Toman, Pavel
Internetové obchody v Českej republike zažívajú stály rast. Domáci e-commerce patrí medzi špičku v Európe. Množstvo predaného tovaru stále rastie a zvyšuje sa aj počet e-obchodníkov. Do krajiny však prichádza konkurencia z Číny. V okolí Prahy aj na iných miestach krajiny vyrastajú logistické centrá pre čínske e-shopy a ich logistických partnerov. Čínske e-shopy sa netaja tým, že chcú pokryť celú Európu. Českí obchodníci spoliehajú na svoju znalosť domáceho trhu a že dokážu poskytnúť práve také služby, aké požaduje domáci spotrebiteľ.