Cross-docking zrychluje toky zboží - Kotora, Bohumír
Stratégia cross-docking je známa aj ako "prietokový sklad" a využíva sa prakticky pre všetky druhy tovarov, pri ktorých je potrebné rýchle spracovanie a ďalšia preprava. Tovar sa v sklade nehromadí, len ním prechádza. Pre cross-docking sa najviac hodí paletizovaný tovar. Využívajú sa podporné technológie. Cieľom cross-docku je lepšie riadiť skladové zásoby, denne expedovať viacej zásielok, robiť čo najviacej krokov elektronickou formou. Nutnosťou je efektívny skladový systém.