Application of Generalized Linear Models in Non-Life Actuarial Framework - Strežo, Marek, 1990-
Prezentácia metodológie, ktorá stojí za generalizovanými lineárnymi modelmi, známymi tiež pod skratkou GLM, a ktoré predstavujú dôležitú triedu regresných modelov – snaha matematikov nájsť najlepší model na nastavenie poistného. To zahŕňa štatistickú analýzu poistných dát, berúc do úvahy rôzne vlastnosti poistenca a tiež poisťovacieho agenta.