Sdílení platebních informací v nových segmentech trhu se stává důležitým standardem - Kučera, Petr
Základom úspešného podnikania je správne posúdenie rizikovosti konkrétnych krokov. Finančné inštitúcie využívajú celý rad nástrojov, ktoré im umožnia efektívne posúdiť rizikovosť žiadateľov o úverové produkty, napr. prostredníctvom transakčnej histórie. Trendom je zvyšujúca sa komplexnosť informácií z interných a externých zdrojov a snaha o vytvorenie čo najširšej informačnej základne. Tieto „komplexné multisektorové registre“ sú výhodné pre obe strany, teda pre poskytovateľa úveru aj spotrebiteľa. Šírka a typy informačných zdrojov v registroch sa zatiaľ odlišujú. Predstavenie registra REPI: Register platebních informací v ČR.