Predaj spotrebiteľského balenia v daňovom voľnom obehu pri spotrebnej dani z alkoholických nápojov v roku 2019 - Válek, Juraj, 1981-
Ustanovenie o predaji spotrebiteľského balenia v daňovom voľnom obehu v zákone o spotrebnej dani z alkoholických nápojov č. 530/2011 Z.z. rozlišuje osobu oprávnenú na distribúciu, ktorá môže predávať spotrebiteľské balenie ďalšej osobe oprávnenej na distribúciu, osobe, ktorá má povolenie na predaj, ako aj konečnému spotrebiteľovi a osobu, ktorá je držiteľom povolenia na predaj, ktorá môže spotrebiteľské balenie predávať iba konečnému spotrebiteľovi. Ilustračné príklady.