Využití umělé inteligence při úvěrování - Mulač, Viktor
Umelá inteligencia môže znížiť straty z úveru až o desať percent. Manažéri tiež očakávajú zníženie času potrebného na rozhodovanie skoro o polovicu súčasného stavu. Tradičný postup vs AI pri posudzovaní žiadateľa o úver. Porovanie fungovania tradičného risk scorecard a strojového učenia. Najčastejšie príčiny zlyhávania score cariet. Výhody AI pri predaji úveru pre predajcov. Snaha vývojárov skombinovať tradičné scorecardové modely a umelú inteligenciu. Ilustračná schéma využitia strojového učenia (ML).