Maximizers and Satisficers in Consumer Culture Changes - Roubal, Ondřej
Spotrebiteľská kultúra v ére neskorej modernity prechádza dynamickými zmenami globálneho významu. Jedným z kľúčových atribútov týchto zmien predstavujú rastúca ponuka príležitostí a tiež kvantitatívnych objemov rôznych možností produktu. Tento znak takzvanej "spotrebiteľskej spoločnosti" je však značne ambivalentný. Uvedená dvojznačnosť je dobre viditeľná najmä na dvoch rôznych adaptačných stratégiách spotrebiteľskej voľby, ktoré vytvárajú skupiny maximalizátorov a spokojných používateľov.