Resilient Territories and Mobility Adaptation Strategies in Times of Economic Recession: Evidence From the Metropolitan Region of Barcelona, Spain 2004–2012 - Marquet, Oriol
Hlavné zmeny v mobilite, ku ktorej došlo medzi rokmi 2004-2012 v metropolitnej oblasti Barcelony, pokrývajúci koniec obdobia hospodárskeho rastu a príchodu hospodárskej krízy. Výskum využíva údaje z prieskumu cestovného ruchu s cieľom pochopiť, ako rôzne skupiny obyvateľstva prispôsobili svoju mobilitu vyskytnutej hospodárskej kríze.