Doručovatelia v Slovenskej republike - Gembalová, Veronika
Poštové podniky registrované v registri poštových podnikov, ktoré v rámci svojej podnikateľskej činnosti poskytujú poštové služby podľa zákona o poštových službách s osobitným zameraním na poskytovateľa univerzálnej poštovej služby, ktorým je Slovenská pošta, a.s. Konkretizácia podmienok vo vzťahu k poskytovaniu poštového platobného styku a úradným zásielkam, ako aj k poskytovaniu univerzálnej poštovej služby.