O Cochemskej praxi a možnostiach jej uplatnenia v Slovenskej republike - Čipková, Tamara
Analýza procesného postupu uplatňovaného súdmi v rodinnoprávnych veciach. Ide o tzv. Cochemskú prax, ktorá sa doposiaľ úspešne uplatňuje len v zahraničí, no rozhodne by jej aplikácia mala opodstatnenie aj v praxi slovenských súdov. Podstatné informácie o predmetnej praxi, náčrt doterajších skúseností s jej využitím v Českej republike a možnosti jej uplatnenia v Slovenskej republike na podklade legislatívnej úpravy.