Komplexná hospodárska a obchodná dohoda (CETA) – príležitosti pre slovenskú ekonomiku - Poláková, Zdenka
Analýza prehlbujúcej sa globalizácie svetovej ekonomiky charakterizovanej rastom objemu cezhraničných transakcií s tovarmi, službami a kapitálom, čo vyústilo do vytvorenia preferenčnej obchodnej Dohody CETA. Najvýznamnejšie príležitosti, ktoré so sebou táto dohoda prináša pre slovenskú ekonomiku. Dohoda CETA je z obchodnej stránky významnejšia pre Kanadu než pre EÚ, a táto obchodná dohoda ovplyvní slovenskú ekonomiku len nepriamo.