Risk Measures for Extreme Losses - Horáková, Galina
Úvod do problematiky. Metóda blokového maxima a excedentov ponad vysoký prah. Zovšeobecnené rozdelenie extrémnych hodnôt. Gumbelovo rozdelenie. Fréchetovo rozdelenie. Zovšeobecnené Paretovo rozdelenie. Aplikácia sumarizovaných výsledkov.