Matematicko-štatistické modely – dôležitý nástroj manažmentu rizík poisťovní a zaisťovní - Krátka, Zuzana, 1968-
Výhody použitia matematicko-štatistických modelov. Špecifikácia problému v rámci reálneho systému a jeho definícia. Formulácia modelu pre daný problém. Zostavenie matematicko-štatistického modelu. Riešenie matematického modelu. Implementácia modelového systému. Deterministické a stochastické modelovanie. Význam modelovania v manažmente rizík.