Modelovanie katastrofických rizík - Krátka, Zuzana, 1968-
Nárast počtu katastrofických udalostí za posledných 40 rokov o 350 percent. Dôležitosť správneho modelovania týchto udalostí a prognózovania ich dôsledkov. Katastrofické riziká. Modelovanie katastrofických rizík. Vytvorenie vhodných modelov na ocenenie rizík prírodných katastrof - veľká výzva pre svetové poisťovne a zaisťovne.