Longeviti as a Risk Factor of Pensions - Škrovánková, Lea, 1954-
Starnutie obyvateľstva ako jedna z hlavných príčin zmien dôchodkovej politiky v krajinách EÚ. Dôchodkový systém na Slovensku. Riziko dlhovekosti a prirodzený hedging. Odhad historických hodnôt rizikových faktorov. Demografické ukazovatele - nízka plodnosť (v súčasnosti menej ako 2,1 dieťaťa na jednu ženu) a zvyšujúca sa priemerná dĺžka života.