Modelling of Risk in Term of Claim Reserves Estimation - Strežo, Marek, 1990-
Úvod do problematiky. Stochastické modely a stredná kvadratická chyba odhadu. Mackov stochastický model. Zovšeobecnené lineárne modely - GLM. Štruktúra zovšeobecnených linárnych modelov. Overdispersed Poissonov model. Vyjadrenie Mackovho modelu pomocou GLM. Bootstrap, GLM a vývojové trojuholníky. Praktická aplikácia.