Nová hodvábna cesta – stratégia rozvoja spolupráce medzi Európou a Áziou - Drieniková, Kristína, 1982-
Rozvoj obchodných ciest, vznik obchodných spoločností, zámorské objavy, rozvoj priemyslu a dopravy ako významné faktory zmien fungovania svetového hospodárstva. Globálne toky tovaru, kapitálu a vplyvu internetu na obchodovanie - bežná súčasť modernej ekonomickej reality. Európa a Ázia – zmena usporiadania. Nová hodvábna cesta – hlavné ciele, príležitosti a riziká. Spolupráca medzi Európskou úniou a Čínou. SWOT analýza projektu Novej hodvábnej cesty z pohľadu Európy.