Význam a využitie CVP analýzy v poľnohospodárskych podnikoch - Teplická, Katarína
Dosahovanie ekonomickej efektívnosti v rastlinnej výrobe je dôležitým ukazovateľom konkurencieschopnosti poľnohospodárskych podnikov a ukazovateľom stabilnej pozície na trhu poľnohospodárskych produktov. Ekonomická efektívnosť môže byť posudzovaná cez ukazovateľ zisku, ktorý sleduje fixnú a variabilnú zložku nákladov na objem pestovaných plodín. Možnosti aplikácie CVP analýzy pri riadení efektívnosti rastlinnej výroby poľnohospodárskeho podniku.