Špecifiká zásob v podvojnom účtovníctve vo väzbe na osobitné predpisy - Cígerová, Nadežda
Zásoby v účtovnej jednotke predstavujú hmotné aktíva, ktoré sa vykazujú v súvahe. Sú špecifické v tom, že nie sú určené na dlhodobé používanie. Firmy sa snažia maloobrátkové zásoby predať aj pod cenu. Nakupované zásoby (materiál, tovar ) v praktických príkladoch.