Blockchain a Corporate Governance - Peter, Martin
Technológia blockchain a jej využitie v podmienkach bežných spoločností s presahom na zlepšenie prostredia Corporate Governance. Blockchain je v prvom rade nová technológia, ktorá sa veľmi rýchlo rozvíja a s týmto rozvojom sú spojené aj stále nové a nové formy jej využitia. História jej použitia je spätá najmä s virtuálnou menou Bitcoin. V roku 2008 Satoshi Nakamoto, doteraz neznámy tvorca Bitcoinu, priviedol túto technológiu prvýkrát do praxe a spojil tak dovtedy čiastkové a teoretické možnosti využitia blockchainu do komplexného riešenia vykonávania transakcií.