Mafia a kultúra – mýtus alebo realita? - Baculáková, Kristína, 1988-
Pohľad na zlatú éru Hollywoodu a prepojenie filmového priemyslu s mafiánskymi skupinami a bossmi týchto skupín. Samotný vznik Hollywoodu sa spája s kriminálnymi aktivitami pri hraniciach s Mexikom. Väzby najväčších filmových spoločností na mafiánske osobnosti a takisto aj možný vzťah niektorých umelcov ku kriminálnym skupinám.