Rybolovná politika Islandu - Hovorková, Katarína, 1992-
Rybolovný priemysel a jeho význam na Islande, vývoj podielu rybolovného priemyslu na HDP, ekonomická závislosť Islandu na tomto odvetví hospodárstva a na vývoj produkcie rybolovu a exportné príležitosti.