Analýza indexu burzy cenných papierov Praha pomocou metodológie skrytého Markovovho modelu - Reiff, Marian, 1978-
Aplikácia skrytého Markovovho modeul na finančnom časovacom rade zatváracieho kurzu akciového indexu Burzy cenných papierov Praha, označovaného skratkou PX. Model je odhadnutý pomocou softvéru Matlab konkrétne Statistics and Machine Learning Toolbox.