Využívanie vodných zdrojov na výrobu elektrickej energie na Slovensku - Zagoršeková, Natália, 1991-
Význam a súčasné postavenie vodnej energie pri výrobe elektrickej energie a v energetickom mixe Slovenskej republiky. Využiteľnosť vodnej energie hodnotené na základe jej pozitívnych a negatívnych dopadov všeobecne, a tiež konkrétne na vodné zdroje. Súčasný stav a perspektívy vývoja využívania vodnej energie v prostredí Slovenskej republiky