Softwaring - nástroj prevencie a podpory dobrovoľného plnenia zákonných povinností - Fecková, Lucia
Štát má povinnosť a v súčasnej dobe významnú príležitosť dosiahnuť lepšie výsledky dodržiavania predpisov, zvyšovania povedomia občanov a podstatne znížiť objem dlhov, teda aj zvýšiť výber daní a cla umiernenými tzv. soft technikami. Spôsob dosahovania a cieľ týchto preventívnych techník, a to je pozitívne ovplyvňovanie subjektov pri prvotnom rozhodovaní o porušení daňových predpisov ako aj podpora dobrovoľného plnenia daňových povinností, čo má v konečnom dôsledku pozitívny dopad na znižovanie daňovej kriminality.