Trestní politika jako součást bezpečnostní politiky (bezpečnostní strategie ČR): nové vize de lege ferenda bezpečnostní vědy - Zoubek, Vladimír
Právna veda, bezpečnostná veda, bezpečnostná politika, bezpečnostná doktrína a trestná politika.