Odpočet daňovej straty od základu dane právnickej osoby - Vanková, Lucia
Daňová strata je legálny nástroj znižovania základu dane a tým aj daňovej povinnosti daňovníka. Zásadné zmeny v právnej úprave odpočtu daňových strát od základu dane nastali od 1. januára 2014. Skrátením obdobia odpočtu daňových strát a úpravou výšky odpočtu v jednom zdaňovacom období sa výrazne zúžili možnosti daňovníka týmto legálnym nástrojom optimalizovať daňovú povinnosť. Ilustračné príklady.