Francúzsky ekonomický štrukturalizmus a jeho vplyv na vývoj ekonomického myslenia - Přívara, Andrej, 1983-
Všeobecná charakteristika francúzského ekonomického štrukturalizmu. F.Perroux ako vedúca osobnosť francúzského ekonomického štrukturalizmu. Jeho postoj k neoklasickej a keynesovskej ekonómii. Perrouxova vízia ekonómie. Ekonomický priestor, póly rozvoja a ekonomická zaostalosť. Prínos francúzskeho ekonomického štrukturalizmu a neoštrukturalizmu k ekonómii rozvojových krajín. Raul Prebisch a Prebischova-Singerova hypotéza.