Mzdy v regióne V4 rastú rekordnými tempami. Aj to môže podporiť digitalizáciu a budúci rast produktivity - Morvay, Karol, 1973-
V priebehu roka 2018 sa frekventovane objavovali komentáre k zrýchlenému rastu miezd. Nedostatok pracovnej sily a s tým súvisiace zrýchlenie rastu miezd sa stalo ekonomickou top - témou. Táto tendencia môže napomôcť aj budúcemu rastu produktivity či posilniť tendenciu k automatizácii a digitalizácii. Niekoľko komentárov k rastu mzdovej hladiny.