Elektromobilita a emise CO2 v dopravě: řešení nebo součást problému? - Hrubý, Matěj
Nárast vyprodukovaných emisií o 150 percent od roku 1990 v Českej republike. Elektromobilita ako možnosť znižovania emisií v doprave. Analýza vplyvu elektromobilov na znižovanie emisií kysličníka uhličitého v sektore dopravy v ČR do roku 2040. Predpoklady a obmedzenia analýzy. Scenáre analýzy a scenáre elektroenergetického mixu: koncepčný scenár, úspory a nízkoemisné zdroje. Väzba znižovania emisií pomocou elektromobility na štruktúru elektroenergetického mixu. Výsledky analýzy poukazujú na veľmi nízke ambície súčasných strategických dokumentov v oblasti znižovania emisií v doprave.