Vnější dimenze energetické bezpečnosti Evropské unie v oblasti zemního plynu - přístup k diverzifikaci dodavatelů - Dubský, Zbyněk
Využiteľnosť definícií energetickej bezpečnosti vo vzťahu k jej vonkajšej dimenzii s ohľadom na diverzifikáciu. Kvantifikovateľný prístup pre napĺňanie diverzifikácie v rámci vonkajšej dimenzie energetickej bezpečnosti EÚ. Stanovenie kritérií a metódy analýzy vplyvu zmien plynovodnej infraštruktúry do EÚ. Výpočet jednotlivých kritérií pre komparáciu variant plynovodu. Skladba indexu pre komoparáciu dodávateľských ciest do EÚ. Výpočet indexu pre komparáciu dodávateľských ciest do EÚ na príklade plynovodov Nord Stream 2 a TurkStream.