Zlyhania finančných trhov - Hrvoľová, Božena
Definície finančnej krízy podľa vybraných autorov. Finančné krízy v minulom storočí. Čierny utorok 28. októbra 1929 - začiatok veľkej hospodárskej krízy a dlhej recesie 30. rokov. Čierny pondelok 27. októbra 1997. Globálna finančná kríza v 21. storočí. Päť fáz poslednej globálnej finančnej krízy. Záchranné kroky.