Slovensko rastie, no zaostáva a nedobieha - Lalinský, Tibor
Aktuálny stav a vývoj hlavných ukazovateľov reálnej konvergencie za rok 2017. Podiel tzv. zombie firiem na počte podnikov a na celkovom kapitáli nefinančných podnikov. Faktory slabého vývoja produktivity. Sigma konvergencia v dlhšom období. Výsledky analýzy vplyvu eura na ukazovatele reálnej konvergencie. Vývoj postavenia krajín V4 v rebríčkoch konkurencieschopnosti. Prehľad plnenia maastrichtských kritérií na Slovensku a v členských krajinách EÚ mimo eurozóny.