Aktuálny vývoj trendov a rizík v slovenskom finančnom sektore - Zeleňák, Karol
Zdravé fungovanie finančného systému predstavuje nevyhnutný predpoklad pre udržateľný ekonomický vývoj. Finančný sektor možno považovať za stabilný, ak je schopný plniť svoje základné funkcie a súčasne odolať aj výraznejším šokom, ktorých zdroj môže byť v domácom alebo zahraničnom ekonomickom prostredí alebo v rámci finančného systému ako takého. Analýza vývoja najvýznamnejších aktuálnych vývojových trendov a rizík plynúcich z tohto vývoja. Aktuálny vývoj a riziká v slovenskom finančnom sektore z pohľadu finančnej stability.