Slovakian Monetary Policy in Historical Context - Nagy, Ladislav
Stručný historický vývoj menovej politiky na Slovensku od začiatku deväťdesiatych rokov po súčasnosť. Privatizácia komerčných bánk a a následná transformácia bankového sektoru po roku 1990. Dva hlavné míľniky nezávislej menovej politiky na Slovensku. Harmonizácia nástrojov menovej politiky Národnej banky Slovenska a ostatných európskych bánk.