Výkon štandardnej a neštandardnej menovej politiky ECB a jej vplyv na vývoj inflácie – makroekonomický pohľad - Novák, Marcel, 1979-
Cenová stabilita z pohľadu centrálnych bank – inflačné cielenie. Prechod od štandardných nástrojov menovej politiky k neštandardným nástrojom menovej politiky centrálnych bank – príklad z pohľadu cenovej stability ECB. Chronológia použitých neštandardných menovo-politických nástrojov ECB. Dopad neštandardných menovo-politických nástrojov ECB na makroúrovni. Zhodnotenie úspešnosti neštandardných nástrojov monetárnej politiky centrálnych bank – príklad z pohľadu cenovej stability ECB. 10 rokov od pádu banky Lehman Brothers a nástupu recesie v USA a v Európe, vrátane Slovenska. Najväčší finančný experiment všetkých čias - kvantitatívne uvoľňovanie (QE).