Investície do vzdelania v kontexte zamestnateľnosti - Rozborilová, Dária
Overenie hypotézy, že vyššia úroveň dosiahnutého vzdelania je spojená s vyššou pravdepodobnosťou zamestnateľnosti, vyššou pravdepodobnosťou rýchlejšieho umiestnenia sa na trhu práce, s vyššími zárobkami. Overenie hypotézy, že z hľadiska zamestnateľnosti je veľmi dôležité, či získané vzdelanie spĺňa požiadavky trhu práce. Investície do jednotlivých úrovní vzdelávania. Potenciálne (makroekonomické, mikroekonomické, neekonomické) verzus reálne prínosy investícií do vzdelania. Potenciálne verzus reálne zdroje financovania jednotlivých úrovní vzdelávania. Absolventi jednotlivých úrovní vysokoškolského vzdelávania. Dosiahnutá úroveň vzdelania vo väzbe na zamestnateľnosť.