Komparácia konkurencieschopnosti krajín Vyšehradskej skupiny - Kalusová, Lenka, 1987-
Vymedzenie pojmu konkurencieschopnosť. Komplexné hodnotenie konkurencieschopnosti krajín Vyšehradskej štorky. Vývoj pozície krajín V4 v rebríčku konkurencieschopnosti WEF (2009-2017). Hodnotené piliere v rebríčku konkurencieschopnosti. Bodové hodnotenie jednotlivých pilierov krajín V4 a Švajčiarska (rok 2017). Pozícia krajín v rebríčku podľa jednotlivých pilierov (rok 2017). Hodnotenie inovácií a vyspelosti finančného trhu krajín V4. Bariéry obmedzujúce konkurencieschopnosť krajín V4.