Tradičná kultúra a jej využitie v cestovnom ruchu na príklade obce Ždiar - Urbanová, Lucia
Faktory formovania kultúry v obci Ždiar. Úroveň aktuálneho sociálneho rozvoja obce. Štruktúra zamestnanosti v obci. Obyčajové tradície. Organizované podujatia v obci. Podujatia korelujúce s obyčajovými tradíciami. Cestovný ruch v Ždiari v kontexte prítomných javov tradičnej kultúry. Hodnota kultúrneho dedičstva v danej lokalite. Slabá propagácia a prezentácia vlastných konkurenčných výhod.