Pojištění sportovních a kulturních akcí - Kalbáč, Marek
Významné športové a kultúrne akcie obvykle prilákajú desiatky tisíc záujemcov. Aj v tejto oblasti hrozí veľa nepredvídaných udalostí, preto sa poisťujú napr. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, Medzinárodný filmový festival Karlovy Vary, alebo aj koncert skupiny Rolling Stones. Každé poistenie je pripravené na mieru konkrétneho podujatia. Cena poistenia je individuálna. Svoju úlohu má aj vek umelcov. Príklad poistenia Majstrovstiev sveta IIHF v ľadovom hokeji.