Špecifiká finančnej štruktúry slovenských podnikov - Kalusová, Lenka, 1987-
Analýza finančnej štruktúry slovenských podnikov za roky 2008 – 2016, štruktúra zadlženosti týchto podnikov a ich špecifiká. Získavať dlhodobé finančné zdroje, je možné aj prostredníctvom emisie majetkových cenných papierov vo forme akcií alebo dlhových cenných papierov na kapitálovom trhu, analýza tejto možnosť získavania zdrojov financovania a dôvody, prečo si slovenský kapitálový trh neplní svoje základné funkcie.