Performance of the Macroeconomic Imbalance Procedure in Light of Historical Experience in the CEE Region - Širaňová, Mária
Ukazovatele včasného varovania (EWI, early warning indicators) ako základná zložka makroprudenciálnej politiky. Nový postup pri makroekonomickej nerovnováhe (MIP, macroeconomic imbalance procedure) v krajinách EU28. MIP ako súčasť sustému EWI - základné vlastnosti a kritika. Výpočet optimálnych úrovní EWI - signalizačný prístup. Špecifikácia krízy v kontexte krajín strednej a východnej Európy (CEE). Indikátory pracovného trhu, vonkajšej nerovnováhy, zadlženosti.