Jak představit novou cílovou skupinu - Volek, Martin
V marketingovom výskume sa stáva, že sa identifikuje nová cieľová skupina, ktorá sa výrazne líši od všetkých predchádzajúcich. Prvým možným spôsobom poznávania novej cieľovej skupiny je navštíviť cieľovú skupinu v jej prirodzenom prostredí. Realizácia takýchto návštev je pomerne nákladná, preto je možné pozvať zástupcu novej cieľovej skupiny na prezentáciu výsledkov výskumu alebo na prednášku. Ďalšia možnosť je s vybranými zástupcami natočiť krátke video a tak vytvoriť vhodnú alternatívu pre reprezentatívne zachytenie charakteristík cieľovej skupiny. Predstavenie novej cieľovej skupiny na vlastné oči umožňuje prekonať bariéru medzi čitateľmi záverečnej správy z marketingového výskumu a novou cieľovou skupinou.