Economic-Environmental Efficiency Of European Agriculture – A Generalized Maximum Entropy Approach - Moutinho, Victor
Odhad ekonomicko-environmentálnej efektívnosti (ekologická účinnosť) pre európske krajiny. Ekologická účinnosť sa získava analýzou obaľovania dát (DEA - Data Envelopment Analysis) a stochastickou analýzou hraníc (SFA - Stochastic Frontier Analysis) s použitím prístupu generalizovanej maximálnej entropie (GME - Generalized Maximum Entropy).