Generácia Y a pokles jej zainteresovanosti v podnikoch - Švejdová, Natália, 1993-
Generácie X a Y v súčasnosti tvoria najväčší podiel spomedzi aktívne pracujúcich obyvateľov Zeme. Tieto dve skupiny, ktoré sú nútené spolu pracovať, resp. tvoriť pridanú hodnotu pre podnik, je dôležité z pohľadu zamestnávateľa rozlišovať. Podniky, ktoré rýchlo pochopia špecifiká každej generácie, budú schopné nielen úspešne ponúknuť svoje výrobky a služby, ale najmä tých najlepších a najschopnejších zamestnať – nájsť ich, pritiahnuť a udržať si ich, a tým si vytvoriť tak dôležitú konkurenčnú výhodu.