Vybrané problémy ekologizácie daňových sústav - Feranecová, Adela, 1986-
Zdaňovanie prírodných zdrojov. Spoplatňovanie užívania vôd podľa zákona o vodách. Sadzby za odňatie a neoprávnený záber poľnohospodárskej pôdy. Nerastné bohatstvo. Daň z elektriny, uhlia a zemného plynu. Zdaňovanie prírodných zdrojov vo vybraných krajinách EÚ. Environmentálne dane v EÚ - štatistiky.