Osobný bankrot z pohľadu čísel - Kmeťová, Oľga, 1959-
Osobný bankrot je zákonom upravený proces, ktorým sa fyzická osoba podnikateľ alebo fyzická osoba nepodnikateľ môže zbaviť svojich dlhov. Zmena právnej úpravy, ktorá vstúpila do platnosti 1. marca 2017, výrazným spôsobom zmenila podmienky a spôsob oddlženia platobne neschopných fyzických osôb. V roku 2017 zbankrotovali tisícky Slovákov. Osobné bankroty boli aj v roku 2018 vo vysokých číslach. Aj keď počet bankrotov z roka na rok narastá, počet exekúcií sa, naopak, znižuje.